NIEUWS

18-08-2020

Corona-proof Week van de RI&E

Van 21 tot 25 september vindt de 6e Week van de RI&E plaats, een initiatief van Steunpunt RI&E in samenwerking met sociale partners. Dit jaar wat later dan gebruikelijk vanwege de corona-pandemie. De pandemie die veel mensen bewust heeft gemaakt van het belang van risicomanagement.

 

De ondernemer centraal: corona-virus en RI&E

U weet als geen ander wat er speelt in uw organisatie. En u heeft ongetwijfeld ook zicht op welke gezondheids- en veiligheidsrisico’s er zijn. Wat doet u met die kennis?

Als werkgever heeft u een zorgplicht. Maar ook met het oog op duurzame inzetbaarheid en bedrijfscontinuïteit is het belangrijk om uitval van werknemers als gevolg van het werk te voorkomen. Nu u ongetwijfeld bezig bent met aanpassingen in uw organisatie in verband met de corona-maatregelen, biedt dat een uitgelezen kans om ook andere punten direct mee te nemen.

 

Hulp van de RI&E

De risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) helpt om op een gestructureerde manier alle gezondheids- en veiligheidsrisico’s in uw organisatie in kaart te brengen. Hierbij wordt zowel gekeken naar de direct zichtbare aandachtspunten, zoals snijgevaar bij machines of valgevaar bij werken op hoogte, als zaken die niet direct tot uitval leiden. Denk bijvoorbeeld aan langdurige blootstelling aan hoge werkdruk, fysieke belasting door tillen en blootstelling aan (gevaarlijke) stoffen. Ook de maatregelen tegen verspreiding van het corona-virus moeten worden opgenomen in de RI&E. Vervolgens maakt u een realistisch plan om die risico’s aan te pakken door preventieve maatregelen te nemen. Lees hier meer over de RI&E.

Tijdens de Week van de RI&E bieden organisaties in heel Nederland webinars, quickscans, kortingen en telefonische consulten over de RI&E. Grijp dit moment aan om de RI&E uit te voeren of up-to-date te maken. Bekijk hier alle acties en activiteiten.

 

LID WORDEN