NIEUWS

21-01-2022

KL Panel LED verlichten het Olympisch Kwalificatie Toernooi curling

Het ijs tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi curling afgelopen december heeft er nog nooit zo goed uitgezien. Dankzij MHB AV uit Bolsward en Elation's afstembare Kl Panel LED-softlights.

In het afgeschermde wedstrijd gebied op het binnenterrein van de 400 meter baan van de Elfstedenhal in Leeuwarden, was een professioneel verlicht oppervlak van de hoogste standaard een must voor het Olympische kwalificatie-evenement.

Het Olympisch Kwalificatie Toernooi was het eerste internationale curlingtoernooi dat door Nederland werd georganiseerd. Teams van over de hele wereld namen deel aan het twee weken durende evenement in de hoop door te gaan naar de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking, die op 4 februari van start gaan.

Maanden voorafgaand aan het evenement had MHB AV contact opgenomen met Bert Schmeits, key accountmanager Benelux bij Elation, en als gevolg daarvan geïnvesteerd in het full-colour-spectrum en kleurtemperatuur-aanpasbare KL-lichtpanelen. Schmeits meldt dat het bedrijf zo enthousiast was over de hoogwaardige verlichting en enorme output dat ze het zachte licht direct als de juiste kandidaat zagen om het curlingevenement te verlichten.

MHB AV heeft ruime ervaring met het ontwerpen en leveren van audiovisuele oplossingen voor sportevenementen. Voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi curling leverde MHB een compleet verlichtings-, audio-, video- en riggingpakket.

"We hadden een heldere, hoge CRI-verlichtingsopstelling nodig die we boven de curlingbanen konden plaatsen om ten minste 1400 lux op het ijs te leveren, zodat de curlingspelers en televisiecamera's een perfect licht zonder schaduwen hadden", zegt Marten Hylkema van MHB AV. "We hebben ervoor gekozen om 90 eenheden van het KL-paneel te gebruiken vanwege de goede lichtopbrengst, hoge CRI en perfecte kleurafstemming." De KL Panel-units werden in rijen ongeveer 7 meter boven het ijs gemonteerd.

Naast de voordelen van een LED-systeem zoals een lager stroomverbruik en een grotere betrouwbaarheid, produceerden de armaturen minder warmte in de arena, waardoor het koelsysteem voor het ijs niet zo hard hoefde te werken.

LID WORDEN